perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kuvatulva ja kaikkee

Eka viikko takana ja toinenkin jo lopuillaan. Päivät on pitänyt sisällään enemmän asioita kuin uskoiskaan. Päiväkodissa lapset on alkaneet jutella entistä enemmän, harmittaa vain kun ei oo mitään yhteistä kieltä.. Muiden ohjaajienkin kanssa olisi varmasti paljon puhuttavaa mutta nyt puhuminen rajoittuu vain muutamaan sanaan. Ainakaan työpaikallani en tule oppimaan lisää englantia, mitä ehkä olisin halunnut? Onneksi meillä on kuitenkin paljon muuta ohjelmaa/tekemistä missä kielitaito varmasti parantuu viikkojen myötä. Päiväkodissa on askarreltu paljon pääsiäisjuttuja lähipäivinä. Yhtenä päivänä oli koko päiväkodissa, jokaisella osastolla parentsday, jolloin lasten vanhemmat saapuivat päiväkotiin ja askartelivat pääosin pääsiäisaiheisi jutskuja eri "pisteissä". Kävimme päiväkodista lasten kanssa myös suolahuoneessa, lapset oikeasti leikkivät rauhassa koko tunnin. Menimme paikkaan lasten kanssa bussilla. Suolahuone oli siis täynnä suolaa. Huoneessa oli pimeää ja taustalla soi rauhallinen musiikki. Lapsille oli erinlaisia leluja, ohjaajat istuivat rantatuoleissa ja rentoutuivat, hauska kokemus!

Viime viikonloppuna käytiin luolassa, jossain kallion sisällä. (Luolassa käyminen oli kai heidän mielestä kiipeilemistä?!?! :D Me luultiin Jyrin kanssa että päästäisiin seinäkiipeilemään.. Kommunikaatiovirhe:DD) Siellä käveltiin ja mentiin pienillä veneillä. Lopuksi käytiin syömässä myös maailman parhaat pitsat! Im so sorry kotipizza and monster, i miss you.

Sää on ollut viime päivinä tosi vaihteleva, voi tulla rakeita, räntää, vettä, tuulla tai paistaa aurinko niin että läkähtyy. Odotan jo kunnon helteitä.. 

Joinakin iltoina tuntuu kuin olisi "vankilassa" aika radikaalikuvaus mutta mieti itsesi pieneen kopperoon valkoisten seinien keskelle, makaamaan sängylle, ei nettiä, ei telvisiota, ei mitään :D pikkasen turhauttavaa välillä. 

Tiistaina meillä alkoi viikon loma ja keskiviikkona suuntasimme yhden tutorin mökille hänen perheensä kanssa. Pelkäsin pahinta ja olin käynyt jo mielessä kaikki maailman kauhukuvat kuinka rämämökki meitä odottaa, ulkohuussit jne.. Mutta ei! Mökki on hienompi kuin heidän vakituinen asunto, aivan sairaan hieno! Tilava ja lämmin. Pihalla ja osittain sisällä kaikki on perheen isän tekemää. 
Torstaina lähdimme johonkin toiseen pieneen kylään missä käytiin katsomassa jotain linnaa? Minaretissa sekä päästiin veneen kyytiin, vähän niinkuin Seinäjoen kanaalines. Maisemat oli upeita. Nähtiin sinisiä lintuja!! Paluumatkalla kävimme myös kahvimuseossa.
Reissun jälkeen palasimme mökille mistä lähdettiin kävellen vähän matkan päähän tutorin serkun luo, serkku puhuu Suomea! Heillä oli maatila, joten näimme hevosen, lampaita, karitsoja, isoja pupuja ja 53 pupun vauvelia! Kanoja, kissoja, koiria jne. Oli helpottavaa päästä keskustelemaan toistemme lisäksi suomea jonkun muun kanssa, hän myös käänsi meille silloin tällöin mitä tsekit puhuivat.

Sitten söimme söimme ja söimme. Lihoin mökkireissun aikana varmaan satakiloa. Ruoka oli hyvää mutta ruokahetket jopa jännittivät välillä. Perheen äiti teki kokoajan ruokaa ja perheen isä käski ottaa kokoajan lisää, eat eat eat eat!! Jos kieltäytyi se tarkoitti heidän mielestä sitä ettei pitänyt ruuasta :d pinaattimössökeittojokujoku oli ihan sairaan hyvää! Pikkasen erinlaista kuin opistolla..
Vain nyt pääsiäistorstaina sai bubeista vihreää kaljaa, tuntu että kaikki tsekkiläiset odottivat sitä paljon.
Jyri myös pääsi tekemään itselleen maanantaita varten "piiskan"! 

Kun palasimme Brnoohon "feels like a home", tramit kulkee, tutut maisemat jne. Ihana päästä "omaan" sänkyyn makaamaan. Mökkireissu oli todella hieno kokemus! Perhe oli erittäin ystävällinen, vanhemmat mukavia, ei riitä sanat kuvaamaan.. :) Muutama päivä lomaa vielä jäljellä.. 

Mökki..

Ja kyllä, myös hanasta tulee vettä! Perheen isä sanoi, että jos laitan tämän kuvan johonkin niin kaikki luulee, että ainoa vesi saadaan kaivosta! :D

Morning selfie


Super isoja monneja!
Otettiin äkkilähtö hawajille! ;)

Minaret

306 porrasta huipulle, vähän pyöripäässä koska pelkkää kierreporrasta..
Jyri secondhand shopissa

Bäää ää ä bäää äää ä bää
Ai ront nou 
Like a home, keskellä kakkaa

Jyri väsää piiskaa maanantaiksi..

Ensimmäisen kerran elämässäni onnistuin tässä pelissä!! Tuli aivan lapsuusaika mieleen..

Suolahuone..

Lattialllakin oli suolaa..

Medium häränniskapihvi, oooooh... 

ParentsDay päiväkodissa.

Askartelujutsku..
Yhtenä aamuna kun menin päiväkodille satoi lunta, mutta kun pääsin pois töistä paistoi aurinko niin että läkähtyi! Sininen rakennus on siis päiväkoti missä työskentelen..Tästä puhutaan vielä Jyri.. Dóper tela

Talot on täällä iloisen värisiä!

-S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti