keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä!

Heipparallaa taas. Nyt ollaan menossa tänää tutorin mökille pariksi päivää hänen perheensä kanssa. Ei hajuakaan missä mökki on, mutta jännityksellä odotan, koska meidän tutori on ainut joka puhuu englantia siellä. Katotaa kuinka paljon tulee opittua tsekkiä!

Sitte sunnuntaina mennää Nikolin (hän oli viimevuonna suomessa harjoittelussa) perheen kanssa viettämään pääsiäistä heidän tuhannen asukkaan kylään. Tsekeissä vietetää pääsiöistä vähän eritavalla kuin suomessa. Täällä miehet tekevät jostain oksista kepin, jolla saa luvan kanssa läpsiä tyttöjä pyllylle. Syynä siihen on että miesten pitää läpsiä naisia on, että naiset pysyvät vielä ensivuonnakin kauniina. Ja miesten pitää tiettynä kellonaikana tulla takaisin, jotta he eivät jää ilman rakkautta tulevana vuonna. Me mennään jätkien kanssa ovelta ovelle läpsimää tyttöjä, tällä välin Sipriina on Nikolin kanssa hänen kotonaan odottamassa läpsijöitä. Jännityksellä odotan et mihin Nikolin ystävät ovat viemässä mua :D

Toinen viikko menos tsekeissä, ja mitä mieltä olen Tsekeistä. Täällä keli muuttuu koko ajan, eilen tuli lunta, vartin päästä vettä tämän jälkee paisto aurinko täydeltä tuutilta. Täällä on helppo kulkea ympäriinsä koska tramit ja bussit kulkevat koko ajan. Ihmiset on edelleen mukavia, mutta nyt kun arki alkoi, aamulla ennen töitä ja jälkeen, ei ole hirveesti tekemistä jos ei joku pyydä kahville tai pubii. Siinä meidän 5 neliön luukus ei hirveesti aktiviteettiä keksi, kun ei oo wifiä, ja nettikin toimii aina silloin tällöin. 

Nyt mennää mökille rentoutuu ja viettämään viikon lomaa, koska pääsiäisenä on työpaikat kiinni :)

-Jyri


Mitähän Jyri tilas...


Moravian luola..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti