torstai 26. maaliskuuta 2015

Ahoiiii!

Täällä mä oon! Neljäs päivä menossa ja vihdoin ehtii vähän hengähtää. Meillä on aivan parhaat "tuutorit" täällä! Kokoajan joku haluaa näyttää jotain ja viedä johonkin. Bubikulttuuri on täällä aivan erilainen kun Suomessa, täällä istutaan kokoajan bubeissa. Eilen käytiin ensiks mun työpaikalla eli kinderkaaartenissa ja sit sen jälkeen mentiin Salesian sentteriin, missä Jyri työskentelee. Ensivaikutelma mun työpaikasta on tosi jees! Ei ainakaan tarvi ottaa stressiä kielitaidosta :D Nimittäin koko päiväkodissa on yks ihminen joka puhuu vähän englantia, mutta huonompaa kuin mä joten en tiedä voiko sitä edes kutsua englanniksi... :Dd Satulle terveisiä että en todellakaan tiedä miten saadaan noi paperit täytettyä kun kukaan ei osaa mitään, edes mä. No katotaan sit jos loppuvaiheessa onnituis _suullinen_ kommunikointi paremmin. Lapset on mun mielestä söpömpiä kuin Suomessa! Olin tänään siis ensimmäisen kunnollisen työpäivän töissä, matkaan menee 45min, nimittäin jouduin vaihtamaan "trämiä". Hiukan aikasin saa herätä kasin aamuina!  Lasten kanssa on välillä vaikeaa kun ne yrittää kertoa paljon juttuja mutta ne ei varsinkaan osaa englantia, eli tsekiksi selittää aivan onnessaan jotain ja mä vaan nauran ja vastaan okeiokeiokei :D Mun muumipalapeli tuliainen suomesta on aivan huippujuttu niiden mielestä! Lapsilla on siellä aika samanlainen rytmi kuin Suomessa. Aika samankaltainen päiväkoti sisältä muutenkin kuin mikä tahansa päiväkoti missä mä oon käynyt. Ohjaajilla on vaan hieman erilaiset otteet lapsiin kuin siihen mihin itse on tottunut, joskus roikotetaan ranteesta ja vedetään lattioita pitkin.. Mun ryhmä on Pienet Kissanpennut eli Tsekiksi Trida Kotata, siinä ryhmässä on yksi erityislapsi, ei päälle päin mutta saa hirveitä raivareita kokoajan, eikä pysty keskittymään oikeesti niinkun mihinkään ja osaa ehkä 5 sanaa kuulemma? Mietittiin Jyrin kanssa et osaakohan se Suomea kun se heti tykkäs meistä niin paljon ja "jutteli" kovasti :D Välillä aika raskas tapaus mutta oon silti aivan tykästynyt häneen! Tänäänkin kun tultiin ulkoa, otin takkia pois niin tämä availee jo mun kengän nauhoja ja näyttää että laita jo sisäkengät!! Vaatii aika paljon muilta lapsilta olla välittämättä siitä, että jos ollaan piirissä esimerkiksi, niin yksi pyörii ja pomppii yms keskellä rinkiä, vaikka leikkisimme laululeikkejä tai muuta.. 


Lauantaina me mennään kiipeilemään!!

Seuraavan viikon maanantai on vapaa, ja loppuviikosta me lähdetään luultavasti yhden tutorin perheen kanssa mökille! Suunnitelmia on tosi paljon, koska nuo tutorit keksivät niitä kokoajan lisää, mutta hyvä vaan :)


Asuntola on aika karu mutta se menettelee.. Asunnoissa on aina kahden yhteinen eteinen ja vessa, mutta omat huoneet. Ekaks kävi niin että Jyrin kanssa samassa asui tyttö ja mulla joku ihan hämy poika! Onneks me vaihdettiin huoneita, huh :D Julkisilla on täällä superhelppo liikkua, niitä menee vähintään 5minuutin välein ja numerot on aivan helppoja, meidän asuntolaki on yhden linjan päässä, joten ei tarvi mennä sillä kuin loppuun asti niin löytää perille, ei voi mennä ohi. Eikä oikeen myöhästyäkkään, kun jos näät että just on pysäkiltä lähdössä "trämi" niin seuraava on jo tulossa! souuu iisi!


Ps shoppailtu ON! :D Ja rakastan sitä että täällä on LIDL
Maailman parasta paniinia


Yhden tutorin isä, aivan huippu!

One coca-cola, please! -Me too!

Tein Jyrille vähän ruokaa....

"Siivoaminen vähän kesken"

Päästiin heti askartelemaan päiväkodissa!

Päiväkoti..Mun tuomia kuvia Suomesta lapsille..

mentiin lasten lempileikkikentälle!Salesian center

!!

Asuntolaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti