sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Allrighty then again! Proč ne :)

Ja taas olis aika kirjoitella blogia taas etteenpäin, ja kertoa mitäs tässä parin viikonaikana onkaan nyt sattunut ja tapahtunut!

Salesian Centerissä arki kulkee omalla polullaan. Jokainen päivä on erilainen, joskus on paljon lapsia ja nuoria, joskus tuntuu ettei kello mene ollenkaan eteenpäin eikä myöskään lapsia näy. Onnekseni Salesian Centeristä löytyy kuntosali, jonne painun aina kun on vähänkin vapaata ja lapsia ei ole. Lämpötilat vaikuttavat salesianin kävijämäärään merkittävästi. Jos on lämmin ei tarvi miettiä mitähän ajallani siellä tekisin. Tutttuun tyyliin juoksen joko jalkapallon perässä tai hockeyballin ihmeellisessä maailmassa, tai vuorostani ihmetytän työntekijöitä rautaisella tsekinkielentaidoilla, jotka yleensä aiheuttavat kovasti iloa kun yritän sanoa jotain lauseita. Mutta pääasiassa jos työskenteln youth barissa, ensin palvelen loistavalla aksentilla Dobrii den, Jeksemash (kuinka voit) ja jos en jostain syystä ymmärrä, vaihtuu homma englantiin ja viittomankielen sekoitukseen. Voi sitä ilonmäärää mitä tämä aina aiheuttaa lapsissa.

 Nyt parit nuoret ovat alkaneet näyttämään tsekkiläisiä leikkijä, yhden nimi on hutututtututututututut- tai jotain sinne päin. Leikissä on kaksi joukkuetta, ja leikki on kuin hippaa. Leikissä on kenttä joka on jaettu kahtia, ja löytyy sivu ja takarajat. Leikki alkaa sillä, että inun täytyy vetää keuhkot täyteen henkeä, huutaa samalla tuttutututututututuu jne. ja lähteä juoksemaan toisen juokkueen alueelle ja yrittää "varastaa" toisen puolen pelaajia koskettamalla. Toinen juokkue voi yrittää estää ottamalla hänet kiinni, ja oikeasti tarkoitan pitämällä kunnolla kiinni. Jos "hippa" koskettaa toisen joukkueen pelaajia, ja pääsee omalle kenttäpuoliskolle, kaikki hänen koskettamansa ihmiset tulevat oman tiimin jäseniksi. Jos jos hippa jää kiinni, eikä pääse omalle alueelleen ennen kuin hänen henki/kautta ääntely loppuu, hän jää toiselle puolen. Yleensä jos hippa jää kiinni, näyttää se enemmänkin vaaralliseslta kuin hauskalta. Tulee mieleen ajat kun katsottiin poikien kanssa Smackdownia, koska homma tosiaan näyttää niin vaaralliselta ja brutaalilta. Mutta kaiken kaikkiaan hauska leikki, toki pitää mietti ikäjakaumaa tässäkin, ei ehkä vähän vanhemmille tai tosi nuorille, koska leikki voi muuttua äkkiäkin todeksi....

Ehkä tärkeintä mitä olen oppinut Tsekeissä on HEITTÄYTYMINEN. Suuresta osin päivää en ymmärrä oikeen mitään mitä työpaikalla puhutaan. Jotkut ihmiset tulevat hyvää hyvyyttään puhumaan englantia minulle tai yksi vapaaehtoinen jopa ruotsia. Mutta sitten taas joskus voin ymmärtää kaiken mitä he sanovat, ja sehän vasta heitä riemastuttaakin. "You must been born in Czech! :D" Mutta suurinojasta ajasta yritiän olla hyperaktiivinen, ja sillä pärjää todella pitkälle. Olen aina sanonut jos joku kysyy jotain että tehdäänkö jotain tai mennääkö tänään jonnekkin niin aina vastaan proč ne (why not, miksipä ei) ja se on ollut todella merkittävää heille. Kun vain uskaltaa ja jaksaa heittäytyä voi varmastikkin pärjätä monissa tilanteissa vaikkei normaalisti pärjäisi ollenkaan!

Olemme käyneet Sipriinan kanssa Puolassa ja Auscwitzissä, siitä voitte lukeä hänen kirjoituksestaan enemmän. Sen lisäksi sain kunnian viettää synytymäpäivät tällä ajalla, ja meidän asunpaikan läheisyydessä löytyi kahden päivän opiskelijoille tarkoitetut festarit jossa oli elävää musiikkia ja ihmisiä. Oli erittäin mukavaa korkata festarikesä Tsekeissä sekä festariruoka ennenkaikkea. :)
Harmikseni joudun sanomaan että pian me täältä jo Suomeen takasin tullaankin, mutta hyvillä mielin. Täällä on aivan uskomattomia ihmisiä ja haluan nähdä heitä tulevaisuudessa uudestaan. Kuka tietää että milloin, sitä odotellessa!

 Martin ja Nikol teki synttädinnerrin. Aijjesus että oli hyvää oma tekemää hampparia! Parasta oli et suomen lipun takan luki Happy Birthday ja Hyvää syntymäpäivää suomeksi!

 Salesian Centerillä oli yhden työntekijän synttärit, pääsin grillamaisteriksi koska olen suomalainen. Kaikki on ihan oman käden jälkeä! Kukaan ei ainakaan myöntänyt saaneensa ruokamyrkytystä... Siitä vähä piffiä...

 Siinä oli meikäläisen lihat mitä grillasin.

 Mentiin Salesianin vapaaehtoisten kanssa vähän keskiaikaiseen pubii. Siellä ei ollu edes wifiä eikä mitään muutakaan yhteyttä!

 Ja mentiin katsomaan Avengers 2, täyttä rautaa tsekin teksteillä.

 Vaihteeksi tilasin jotain ravintolasta mitä en tiennyt

 Ja synttäreiltä, pääsi yllättämään toi Suomen lippu :)

 Ja festareilta. Oli vähän huono keli....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti